het Vliet en Friet!

28 Sep

Optreden Florrian Wolff geanuleerd
Het optreden van Florian Wolff dat op donderdag 29 September gepland stond is helaas geanuleerd. Er wordt met Florian onderhandeld over een nieuwe datum voor zijn optreden in de Pop Up store. Hou voor meer informatie de website en de Facebook in de gaten!

Nieuw in het programma
Donderdag 29 September zal om 19:00 in de avond de documentaire het Vliet van Borris Bunnink gepresenteerd worden. Bij deze Docu mag een Frietje niet missen! Het publiek wordt dan ook getrakteerd op een frietje Met!

Het Vliet – documentaire door Boris Bunnink
Boris Bunnik maakte een filmportret van de medewerkers en vaste klanten van snackbar Het Vliet. De snackbar is in Leeuwarden al jaren een begrip. In de film toont Boris een blik op typische Leeuwarder cultuur die bol staat van zelfspot, gebrek aan nuancering, humor en noordelijke nuchterheid.

De Klanten van Het Vliet komen van heinde en ver voor de huisgemaakte kroketten. Het Vliet is dan ook niet alleen een snackbar maar ook een centraal ontmoetingspunt voor de wijk. Uit alle bevokingslagen komen er klanten voor hun consumpties en dat maakt de plek interessant. Praktisch iedere buurtbewoner komt er wel eens een patatje of een pakje peuken halen. De mannen van Het Vliet nemen geen blad voor de mond en spuien van achter de toonbank hun ongezouten oordeel over de maatschappij. De argeloze klant wordt daarbij niet gespaard.

Leave a comment